Presedintele PNL, Crin Antonescu, il considera in continuare “demagog” pe Mircea Geoana, dar “un demagog mai putin periculos” decat Traian Basescu, drept pentru care nu are niciun dubiu legat de optiunea sa politica de a-l sustine pe Geoana. De aceea, liderul liberal a anuntat ca va fi prezent alaturi de candidatul social-democrat nu numai la mitingul de la Brasov, programat pentru ieri, dar si la cel de la Timisoara.
“Este un demagog mai putin periculos decat cel mai mare demagog care este Traian Basescu si, din acest punct de vedere, nu am nici de retractat nimic si nici vreun dubiu in legatura cu optiunea mea. Mircea Geoana este un om politic care are la activ niste promisiuni de politica neonorate”, a declarat Crin Antonescu.
Presedintele PNL si-a exprimat speranta ca in perioada urmatoare, “in calitate de presedinte al Romaniei”, ajutat si de partenerii sai politici intre care se numara si el, Mircea Geoana va fi “un om care sa-si achite promisiunile electorale”.
“In niciun caz faptul ca domnul Geoana a putut fi taxat pentru promisiuni celebre neonorate nu lucreaza cumva in favoarea lui Traian Basescu care a facut exact aceleasi promisiuni si nu le-a onorat deopotriva cu altele desantate”, a apreciat Antonescu.
El a adaugat ca va participa la actiuni electorale impreuna cu Mircea Geoana, insa fara a abdica de la principiile sale.
“Fac acest lucru fara sa abdic o secunda nici de la principiile cu care am candidat, nici de la aprecierile despre Mircea Geoana din primul tur, fac acest lucru pentru ca sunt un om care are curajul optiunilor lui. Sunt un luptator care-si asuma cauze si in acest moment cauza principala a Romaniei este inlaturarea lui Traian Basescu si aducerea la realitate a unui proiect Johannis, care inseamna un alt mod de a guverna”, si-a mai motivat propria optiune liderul PNL.
Antonescu a aratat ca, in afara de mitingul de la Brasov, va face campanie pentru Geoana si la o actiune similara care va avea loc la Timisoara.