Dupa cum bine se cunoaste, orasul-statiune Sinaia are multe puncte de atractie pentru localnici si, fireste, mult mai multe pentru vizitatori. Cu toate acestea, Consiliul Local orasenesc a aprobat asocierera cu o firma specializata – Extreme Team SRL – in vederea realizarii unui patinoar mobil pentru perioada de iarna. De la vorba la fapta nu a trecut mult timp si, astfel, la debutul sarbatorilor de iarna, sinaienii si turistii aflati aici au fost invitati de catre autoritatile locale, la deschiderea, pentru a patra oara, a patinoarului denumit „Arctic Park Sinaia”.
Si in acest an, patinoarul este amplasat in Parcul „Dimitrie Ghica”, are o suprafata de 600 mp si este dotat cu instalatii specifice de iluminare si sonorizare. Bucuria este mare atat pentru cei mari, cat si pentru cei mai mici patinatori – din oras sau aflati in trecere – deoarece pot aluneca pe gheata timp de aproape 14 ore zilnic, programul de functionare a patinoarului fiind stabilit intre orele 9.30-19.00 zilnic, pentru intreaga perioada de pana la sfarsitul lunii februarie a.c. De asemenea, trebuie sa mentionam faptul ca patinoarul asigura si servicii specifice unui asemenea obiectiv, respectiv inchirierea de patine, pentru care se percepe un tarif de 15 lei.
Accesul in patinoar se face contra unei sume de 15 lei, iar locuitorii orasului au intrarea gratuita zilnic doar intre orele 17.30 – 19.00. Pentru toti cei prezenti pe gheata la sfarsit de saptamana, administratia patinoarului organizeaza jocuri si concursuri animate de un maestru de ceremonii, ceea ce face ca atractia sa fie cu atat mai mare, iar buna dispozitie – pe masura.
L. CHIRILA