Pompierii continuau, ieri, sa se lupte cu flacarile la marele studio de film Universal, la peste 12 ore de la izbucnirea incendiului. Dupa ce a distrus mai multe platouri de filmare, focul s-a extins la videoteca studioului, unde se afla zeci de mii de casete in ambalaje din plastic, foarte greu de stins. Pompierii incearca sa patrunda in cladire cu utilaje grele. Presedintele studioului a precizat ca arhiva principala de filme nu a fost afectata. Cel putin zece pompieri si politisti au fost usor raniti. Locuitorii cartierelor vecine au fost indemnati sa-si paraseasca temporar casele, din cauza fumului toxic.
Flacarile au izbucnit in urma unui scurtcircuit. Incendiul a luat proportii in doar cateva minute si a distrus aproape in intregime mai multe cladiri dintr-un parc de distractii, precum si un complex destinat inregistrarilor. O sala in care se desfasura o expozitie cu recuzita din filmul King Kong a ars in intregime.
Martorii au auzit mai multe explozii in zona studiourilor. In scurt timp si-au facut aparitia masinile de pompieri si ambulantele. Sute de pompieri au incercat sa limiteze proportiile incendiului. De asemenea, mai multe elicoptere utilitare au aruncat apa peste cladirile cuprinse de flacari. Din cauza flacarilor, cladirile din vecinatatea studiourilor au fost evacuate. In ciuda incendiului, turistilor li s-a permis sa viziteze in continuare studiourile Universal, dar circuitul a fost limitat. Studiourile Universal se afla la aproximativ 16 kilometri nord-vest de centrul orasului Los Angeles si sunt printre cele mai mari studiouri americane de film. Platourile de filmare au fost fondate in 1912.