Ieri dimineata, in jurul orei 08:00, pe Bulevardul București din municipiul Ploiești – pasarela Stației C.F.R Sud, a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane și vatamarea corporala a alteia.
Un autoturism inmatriculat in Bulgaria, condus de D. MADALIN, de 30 de ani, din Ploiesti, cunoscut sub numele de Shobby de la formatia Codu Penal, circula catre centrul municipiului Ploiestiului. Ajungand in dreptul intersectiei cu Piata „1 Decembrie”, conducatorul auto nu a adaptat viteza in curba, a pierdut controlul asupra direcției si a patruns pe sensul opus de deplasare unde a intrat in coliziune cu un autoturism condus de G. GEORGIANA, in varsta de 33 de ani, din comuna Barcanesti.
In urma impactului a rezultat ranirea grava a conducatoarei auto, insarcinata in luna a V-a, care a fost transportata la Spitalul Județean de Urgența Ploiești, unde a decedat. La spital a fost transportata si o alta femeie care se afla in acelasi autoturism. Aceasta a primit ingrijiri medicale fara a ramane internata.
D. MADALIN a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgența Ploiești, unde i-au fost recoltatate probe biologice de sange și de urina in vederea stabilirii alcoolemiei sau a prezenței produselor sau substanțelor stupefiante .
Din primele cercetari rezulta ca accidentul s-a produs din cauza neadaptarii vitezei de deplasare la condițiile de drum si a consumului de bauturi alcoolice.
Dupa administrarea probatoriului, instanta a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa cu circumstanta agravanta (conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice) si parasirea locului faptei fara incuviintarea politiei.