Desi Sarbatorile Pascale ar fi trebuit sa constituie un prilej de liniste si pace sufleteasca, pentru mai multi ploiesteni acest lucru nu s-a adeverit. Astfel, numai pe parcursul primelor doua zile de Paste, in datele de 4 si 5 aprilie, politistii comunitari au intervenit pentru aplanarea a 14 conflicte, majoritatea dintre acestea avand caracter familial, izbucnite pe fondul consumului de bauturi alcoolice.

Tot in intervalul mentionat, agentii comunitari au actionat in zona mai multor biserici pentru asigurarea ordinii si linistii publice, intervenind totodata pentru indepartarea persoanelor ce apelau la mila cetatenilor, deranjand desfasurarea slujbelor religioase. S-a actionat si in perimetrul cimitirelor, atat pentru indepartarea persoanelor ce desfasurau comert neautorizat, cat si a celor ce aplelau la mila cetatenilor.

Tot pe parcursul Sarbatorilor de Paste echipaje mixte formate din politisti comunitari si politisti nationali s-au confruntat cu o serie de furturi de produse din incinta Supermarket-ului KAUFLAND, spargeri auto, dar au fost nevoite sa intervina si pentru acordarea primului ajutor numitului R.G., domiciliat in Ploiesti, pe Strada Walter Maracineanu, caruia i s-a facut rau in urma consumului de substante halucinogene.