Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, au depistat ieri un ploiestean in varsta de 40 de ani, suspectat ca se ocupa cu comercializarea de tigarete fara timbre fiscale, provenite din contrabanda.
La un depozit pe care acesta il detinea in apropierea municipiului Ploiesti, politistii au gasit cantitatea de 320.000 tigarete marcate cu banderole de marcare din Republica Moldova. Totodata, a fost stabilit faptul ca ieri, suspectul comercializase alte aproximativ 100.000 de tigarete catre doi barbati: unul din Ploiesti, altul domiciliat in orasul Baicoi.
Tinand cont de probatoriul administrat, la data de 18.04.2012, suspectul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand ca in cursul acestei zile sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. In cursul anului 2009, el a mai fost cercetat pentru fapte similare, dosarul penal fiind in curs de cercetare de catre D.I.I.C.O.T.
Cercetarile sunt continuate pentru documentarea intregii activitati infractionale a acestuia, in vederea recuperarii prejudiciului fiind luate masuri asiguratorii asupra a doua autoturisme, cantitatii de aproximativ 420.000 de tigarete si sumei de 15.000 lei.
Totodata, sunt efectuate cercetari in stare de libertate si fata de cei doi barbati care cumparasera ieri cele aproximativ 100.000 de tigarete, sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 tigarete.