Seria a III-a din Liga a III-a devine, cu fiecare runda ce trece, tot mai neinteresanta pentru pasionatii de fotbal din judet. Nicio echipa nu se „bate” pentru primul loc, in timp ce la retrogradare lucrurile s-au stabilit din… oficiu. Mai exact, s-au retras patru echipe din campionat, adica cu una in plus fata de formatiile care trebuia sa ia calea primului esalon judetean. In aceste conditii, pana la finele actualului sezon, meciurile din seria a III-a a Ligii a III-a vor conta doar pentru palmares…
Dupa dezertarile celor de la Atletic Fieni, Rapid Clejani si Argesul Mihailesti, ultima grupare care a dat bir cu fugitii este Dunarea Turris Turnu Magurele, teleormanenii instiintand vineri dimineata, in scris, Federatia Romana de Fotbal ca „s-a saturat” de fotbal si nu mai vrea sa continue competitia. Formatia, care la inceputul sezonului anuntase ca vrea promovarea in esalonul imediat superior, trebuia sa joace in runda de la finele saptamanii trecute cu prahovenii de la AFC Filipestii de Padure. In urma acestui forfait, trupa pregatita de Florin Stancioiu a mai luat trei puncte, dupa ce in intermediara de saptamana trecuta bifase acelasi rezultat, la masa verde, cu o alta echipa retrasa – Argesul Mihailesti! Deci, in ultimele doua etape, prahoveni au luat maxim de puncte, fara sa joace vreun meci, dupa ce au avut un start slab de retur.
O alta echipa locala de Liga a III-a care a avut zi de pauza a fost Conpet Ploiesti. Elevii antrenorului Mugur Bolohan ar fi trebuit sa joace cu dambovitenii de la Atletic Fieni, dar acestia s-au retras din competitie la mijlocul turului, astfel ca transportatorii de titei prin conducte nu au primit niciun punct in clasament. Totusi, Conpetul a disputat vineri un joc test in compania colegei de esalon, nu si de serie, Viitorul Axintele, partida care a avut loc pe terenul prahovenilor. Ca si in pauza de iarna, ialomitenii s-au impus cu scorul de 2-1, dupa ce la pauza scorul a fost egal la 1. Transportatorii de titei prin conducte au deschis scorul prin eurogolul lui Dobrinoiu, care a fructificat o centrare perfecta din partea dreapta a lui Stancescu, dar pana la finalul jocului defensiva ploiestenilor a cedat in doua randuri.
In schimb, echipa care mai este legata de judetul nostru doar cu numele, am numit aici gruparea Prahova Tomsani, a terminat la egalitate, scor 0-0, duelul din deplasare cu Concordia II Chiajna.
Cristi DAMIAN