Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 12.15, circulaţia autovehiculelor se desfăşura normal pe principalele drumuri naţionale şi cele trei autostrăzi. Deşi carosabilul este umed din cauza ploii pe unele artere de circulaţie, nu sunt semnalate evenimente care să îngreuneze sau să blocheze traficul rutier.
Dat fiind faptul că meteorologii au prognozat pentru această după-amiază vreme instabilă şi averse pe arii relativ extinse, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată la starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers între autovehicule. În condiţii de ploaie, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie făcută doar după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de întâlnire ale autovehiculelor reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers, făcând vehiculele mai vizibile în trafic. De aceea, recomandăm ca farurile maşinilor să fie aprinse şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.
Informăm, de asemenea, că în cursul zilei de ieri, 4 martie, la nivel naţional au fost înregistrate 11 accidente grave de circulaţie, în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa, alte 11 fiind grav rănite.