Fără gust, lipsite de nutrienţi, aţoase şi chiar lemnoase, dar cu aspect frumos, aşa arată legumele pe care le cumpărăm din comerţ. „Spre deosebire de acum 20 de ani, legumele pe care le mâncăm au avantaje agronomice: sunt aspectoase, rezistă în timp şi cresc destul de repede”, a declarat, pentru gândul, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului Naţional de Cercetări Alimentare. Specialistul atenţionează însă că, deşi punctează la capitolul imagine, legumele nu stau la fel de bine şi la capitolul beneficii aduse organismului nostru. Practic, legumele nu mai au gust pentru că provin din soiuri hibrid, speciale pentru seră. „Aceste soiuri sunt create special de om, prin selecţie artificială, pentru a avea o producţie mare de legume. Soiurile pure nu dau producţii mari. Un bun exemplu este soiul roşiilor „inimă de bou”, care sunt gustoase, neaspectuoase şi cărnoase. Din păcate, acestea se deteriorează rapid şi nu au o producţie mare”, spune prof. dr. Mencinicopschi.

Cititi mai multe pe www.gandul.info.