Primaria municipiului Ploiesti sustine Ora Pamântului 2012 printr-un eveniment ce se va derula in data de 31 martie 2012 in parteneriat cu World Wide Fund for Nature (WWF).

WWF este organizatia care a initiat conceptul Ora Pamântului (Earth Hour) ce s-a implementat in peste 135 de tari. In fiecare an, in ultima sâmbata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Municipalitatea ploiesteana a decis astfel ca sâmbata, 31 martie 2012, in intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public sa fie oprit pentru a se atrage atentia asupra problemelor grave cauzate de schimbarile climatice cu care se confrunta planeta noastra, dar si pentru ca cetatenii sa realizeze ca este necesar sa facem lucruri benefice pentru mediul inconjurator.

De asemenea, in zona pietonala din fata Palatului Administrativ se va desfasura incepând cu ora 20.30 o actiune in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova la care vor participa aproximativ 500 de tineri (reprezentanti ai Consiliului Local al Tinerilor, elevi, studenti). Acestia vor crea din lumânari sigla Earth Hour si cuvântul Ploiesti, din dorinta de a releva acest eveniment si de a lua o pozitie fata de impactul pozitiv pe care l-ar avea asupra mediului reducerea consumului de energie.

Simultan cu acest proiect, Primaria Municipiului Ploiesti va marca in perioada 31 martie – 02 aprilie 2012 si Ziua Internationala a Constientizarii Autismului prin iluminarea zonei pietonale din fata Palatului Administrativ in culoarea albastra, simbol al autismului.

Autismul se caracterizeaza printr-o extrema dificultate de a raspunde la contactele sociale si de a comunica. Specialistii considera insa ca, printr-o educatie speciala si sprijinul semenilor, copiii cu autism pot invata sa comunice si sa relationeze cu ceilalti, iar in final pot ajunge sa aiba o viata normala. De aceea este important sa constientizam nevoile sociale ale persoanelor cu aceste probleme si astfel sa ne alaturam luptei impotriva autismului.