Femeile care elimina carnea rosie din alimentatia lor risca sa dezvolte stari de anxietate si depresie. Absenta preparetelor din carne de miel sau vita poate reprezenta o cauza a aparitiei acestor afectiuni la femei, arata cele mai recente studii facute in Australia. De asemenea, alimentatia bazata exclusiv pe consumul de carne de pui si de peste nu este atat de sanatoasa pe cat s-ar crede. “Starea psihica a femeilor nu se imbunatateste daca acestea consuma legume si carne de porc, peste sau pui. Doar carnea rosie are proprietati in acest sens”, spune Felice Jacka de la Universitatea Deakin din Victoria. Cu toate acestea, cercetatorii avertizeaza asupra consumului excesiv de carne rosie care poate duce la depresie. Din acest motiv, femeile sunt indemnate sa consume moderat aceste produse. Asta inseamna 3-4 portii pe saptamana, dar cu conditia ca bucatile de carne sa nu depaseasca marimea palmei consumatorului. Studiul a fost realizat in Australia pe un esantion de 1.000 de femei.