BC Mures – CSU Asesoft, astazi, ora 17:00, Digi Sport 2

Intr-un clasament al returului, CSU Asesoft este lider detasat, parcursul aproape impecabil din a doua jumatate a sezonului, completat de pasii gresiti ai contracandiatelor facand din trupa lui Arnautovic cea mai in forma echipa a momentului. La Targu Mures, ploiestenii vor cauta sa inchida la loc tonomatul cu surprize, asupra caruia ardelenii au avut acces, in partida de la Brazi, si sa-i puna pe „tigrii” lui Sekulovic cu botul pe labe, inaintea unui playoff care se anunta mai incins ca niciodata.
Dupa 16 victorii la rand ale Asesoftului, in confruntarile directe, BC Mures a intrat in hora putinelor echipe din Divizia A care au reusit, de-a lungul anilor, sa ridice mingea la fileu, pe terenul prahovenilor. O prestatie excelenta in aparare, in actul de debut, a fost suficienta pentru ca Stanescu si compania sa plece cu ambele puncte de la Brazi, in luna decembrie, dupa un meci in care pana si instalatia de iluminat a dat batai de cap vicecampioanei.
Lucrurile au inceput sa ia o intorsura nefavorabila pentru ardeleni, odata cu accidentarea lui Adrian Tudor. Ramasa fara dublura pe pozitia 1, acolo unde Cooley a devenit, in ultimii ani, un conducator de joc din ce in ce mai usor de citit, BC Mures a suferit in confruntarile cu echipe situate in prima jumatate. Singura exceptie de la regula este data de dubla victorie obtinuta cu U Mobitelco, grupare in compania careia, in oglinda, ploiestenii au pierdut ambele partide, in actuala stagiune.
In criza de timp, dar mai ales de solutii pe banca, Sekulovic a ordonat inregimentarea lui Mladin Pekovic, un baschetbalist polivalent, scolit in Serbia si Germania, cu mana buna din spatele semicercului. Pekovic reprezinta, de altfel, singura noutate a „tigrilor” fata de intalnirea tur, asta in vreme ce Tudor, revenit pe parchet in urma cu o saptamana, cu prilejul meciului de la Pitesti, se va afla, din nou, de partea cealalta a baricadei.

Burlacu si Stanescu au facut incalzirea

… la inceputul saptamanii, ca adversari directi in „meciul stelelor”, desfasurat la Timisoara. Daca decarul vicecampioanei a reusit o noua evolutie pe masura, primind chiar distinctia de MVP al intalnirii, Stanescu a punctat doar la capitolul artistic, in debutul jocului, printr-un dunk in forta. Dupa episoadele Asesoft – Dinamo si Asesoft – Steaua, in care Burlacu a avut, aproape de fiecare data, prim-planul in fata bunului sau prieten, acum, capitanul ploiestenilor vrea sa se revanseze pentru prestatia mai putin fericita de la Brazi.

Albijanic, din nou in afara lotului?

Cei 6 jucatori straini ramasi in curtea Asesoftului pana la finalul sezonului, il pun pe Arnautovic, la fiecare meci, in situatia de a alege cartea castigatoare sau de a scote, dupa caz, baschetbalistul considerat mai putin util in registrul tactic. Lasand la o parte partidele cu CSS Giurgiu si Dinamo Bucuresti, in care Vlahovic a fost menajat in perspectiva unor dueluri ceva mai tari, cu BCM U Pitesti, repsectiv CSU Sibiu, stafful tehnic a pendulat, in permanenta, intre Dzambic si Albijanic. Cei doi au ramas in plan secund pe pozitiile 1 si 5, astfel incat folosirea unuia dintre ei – si renuntarea, in mod evident, la celalalt – este studiata atent, in conformitate cu „fisa de lucru” a adversarului.
In cazul de fata, date fiind pofta de joc a lui Watson, revenirea in efectivul muresenilor a lui Tudor, dar si iscusinta lui Cooley in duelurile unu la unu, lucrurile par sa fie destul de clare. Dzambic ar urma sa prinda ultimul loc in „legiunea” straina, avand misiunea de a-i asigura spatele lui Vlahovic, iar Albijanic va fi trecut pe linie moarta.

Fetele de la CS Brazi vor face galerie

Echipa de fotbal feminin CS Brazi va canta la unison cu suporterii din „Blue Generation”. Fetele joaca, de la ora 11:00, pe terenul liderului Seriei Est, FCM Targu Mures, in etapa a 11-a a Ligii 1, dar au decis sa se intoarca odata cu jucatorii lui CSU Asesoft, dupa incheierea meciului de baschet. CS Brazi, echipa sustinuta de viceprimarul Leonas Radu, ocupa locul 2 in clasament, cu 25 de puncte, si, in urma cu o saptamana, a realizat scorul rundei, invingand cu 13-0 pe Viitorul Buzau.
Bogdan Chitic