Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră circulaţia rutieră se desfăşoară normal pe majoritatea drumurilor naţionale, nefiind semnalate probleme deosebite de fluenţă, însă preconizăm că traficul se va intensifica mai ales în partea a doua a zilei, când numeroşi automobilişti vor pleca înspre locurile de petrecere a sfârşitului de săptămână. Vremea bună care se anunţă îi va determina pe mulţi turişti să se deplaseze înspre staţiunile montane prahovene şi, rin urmare, este foarte posibil ca la ieşirea din capitală pe DN1, în zona Băneasa şi pe Valea Prahovei să se circule intens.
De aceea, dacă se va aglomera pe tronsonul Bucureşti-Ploieşti al DN1, sau pe Valea Prahovei, se poate ajunge la Braşov utilizându-se ruta alternativă:
• DN 1A Bucureşti – Buftea – Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Braşov.
Spre staţiunile montane prahovene se poate merge şi pe varianta DN 7 Bucureşti – Bâldana – DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia.
Reamintim faptul că în ultima perioadă a crescut numărul incendiilor de vegetaţie în apropierea arterelor de circulaţie care produc perturbări traficului rutier, din cauza fumului care ajunge pe suprafaţa carosabilă şi reduce considerabil vizibilitatea, putând chiar duce la producerea unor grave accidente de circulaţie.
În acest context, conducătorii de autovehicule, dar şi celorlalţi cetăţeni, trebuie să anunţe autorităţile la numărul de urgenţă 112, de îndată ce observă incendii de vegetaţie, pentru ca echipajele inspectoratelor de urgenţă să sosească în timp util în vederea stingerii focului, dar şi pentru ca poliţiştii rutieri să poată lua în timp oportun măsuri de prevenire a accidentelor de circulaţie.
De asemenea, le recomandăm conducătorilor auto să nu intre în perdelele de fum, deoarece riscul unor coliziuni în lanţ este foarte ridicat.
Totodată, proprietarii şi deţinătorii de terenuri trebuie să ştie că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.