Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Compartimentul ”Furturi din buzunare şi genţi” împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Criminalistic au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare şi genţi pe mijloacele de transport în comun, respectiv traseele 30, 35, 101 de pe raza Municipiului Ploieşti.
Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Valea Călugărească au acţionat în zonele frecventate de persoane care practiă prostituţia.
Astfel în Bucov, în zona D.N. 1 B, la intersecţia cu drumul comunal Chiţorani şi la intersectia cu drumul ce asigura accesul în Parcul “Constantin Stere” au fost depistate patru tinere care practicau prostituţia. Acestea au fost sancţionate contravenţional.
Activităţi similare au desfăşurat şi polişţiştii din Ceptura. Aceştia au acţionat pe raza comunei Tomşani, în parcările de pe D.E. 577. Au fost depistate B. Elena, S. Lexandra, S. Cristina şi N. Mariana, care racolau bărbaţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu acestea contra unor sume de bani. Cele patru au fost sancţionate contravenţional
În noaptea de 20/21.03.2012, lucrători din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Ploieşti au organizat şi desfăşurat un control pentru prevenirea şi combaterea încălcărilor prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 1010/2004. A fost vizat modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către agenţii de pază care îşi desfăşoară activitatea la societăţile comerciale din cadrul Parcului Industrial Ploieşti.
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în cooperare cu cei ai Poliţiei Municipiului Câmpina şi Serviciului de Intervenţie Rapidă au desfăşurat o razie în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor cu violenţă în localurile publice, prevenirii şi combaterii furturilor de autovehicule şi altor infracţiuni sau fapte antisociale stradale .
Pentru derularea în bune condiţii a activităţilor au fost instituite patru filtre pe principalele artere rutiere de acces în municipiu concomitent cu descinderi în localurile de alimentaţie publică.
Poliţiştii din Buşteni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului. Astfel, au fost vizate unităţilor poştale ca deţinători de valori.
Compartimentul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Staţiunii Breaza a organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Totodată, oamenii legii au avut în vizor şi paza bunurilor şi valorilor monetare, comercializarea de băuturi alcoolice neautorizate, comerţul stradal neautorizat şi comerţul cu materiale feroase si neferoase.
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.8 Măgurele au organizat şi executat o acţiune de tip integrat în comunele Măgurele şi Bălţeşti pentru prevenirea şi combaterea transportului illegal de material lemons.
Poliţiştii oraşului Plopeni au avut în vizor disciplinizarea conducătorilor auto si depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză.