• Ion Costache Petre fusese propus de partid drept candidat la localele din iunie

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au solicitat, aseara, instantei penale a Curtii de Apel Ploiesti emiterea mandatelor de arestare preventiva pe numele membrilor unui grup infractional, din care face parte inclusiv Ion Costache Petre, primarul PDL al comunei prahovene Banesti. La ora inchiderii editiei, judecatorii urmau sa se pronunte in legatura cu trimiterea dupa gratii a edilului prahovean, care fusese propus, recent, drept candidat al PDL pentru un nou mandat in fruntea administratiei locale din Banesti.
Potrivit referatului intocmit de procurori, Ion Costache Petre este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la furt calificat in forma continuata cu consecinte deosebit de grave, luare de mita in forma continuata, trafic de influenta, abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata si conflict de interese, constand in faptul ca „in calitate de primar al comunei Banesti, judetul Prahova, a inlesnit sustragerea de catre mai multe persoane a unei conducte de alimentare apartinand SC OMV SA si a primit in mod repetat sume de bani in scopul de a nu indeplini acte privitoare la indatoririle sale de serviciu si, totodata, in calitate de primar a participat la luarea unei decizii cu privire la atribuirea unor contracte de prestari servicii unei societati ce apartine unei rude apropiate”.
Alaturi de primarul comunei Banesti, procurorii au mai solicitat emiterea mandatelor de arestare preventiva pe numele altor patru persoane, care formau un grup organizat si care se ocupau cu furtul de conducte si rezervoare metalice apartinand unor societati comerciale, infractiuni care au fost savarsite intre anii 2010 – 2012. Un membru al acestui grup este si cel care l-a implicat pe primarul comunei Banesti in activitatile infractionale, dandu-i mita mai multe sume de bani, pentru ca acesta sa nu isi indeplineasca indatoririle de serviciu si contribuind la acuzatiile aduse de catre procurori primarului pedelist, de complicitate la furt calificat si de abuz in serviciu.
Edilul comunei Banesti nu este singurul sef de administratie locala care provine din randurile PDL si care are probleme cu legea. In prezent, pe rolul instantei penale a Curtii de Apel Ploiesti se afla dosarul in faza de recurs al primarului comunei Secaria, Iulian Popa, care a fost acuzat de infractiuni de coruptie cu fonduri europene, condamnat de prima instanta a Judecatoriei Sinaia la cinci ani de inchisoare si la achitarea unor daune totale de aproape 300.000 de lei catre partea civila Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Prahova. In aceasta cauza, urmatorul termen de judecata este 17 aprilie a.c.
Violeta STOICA