Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că până la această oră nu au fost semnalate probleme deosebite de fluenţă a traficului rutier pe niciuna dintre arterele importante de circulaţie din ţară. Este însă posibil ca în orele următoare traficul să se intensifice mai ales pe DN1, care leagă staţiunile montane prahovene de Capitală. De aceea, recomandăm ca în caz de nevoie, pentru evitarea aglomeraţiei pe Valea Prahovei, să se utilizeze varianta alternativă: DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti.
Schimbarea condiţiilor meteo-rutiere anunţată de meteorologi pentru multe zone ale ţării va influenţa, în sens negativ, buna desfăşurare a traficului rutier. Vizibilitatea redusă, pe de o parte, şi aderenţa scăzută a pneurilor autovehiculelor la suprafaţa carosabilă, pe de altă parte, pot constitui capcane pentru şoferii imprudenţi care rulează cu viteză mare ori se angajează în efectuarea unor manevre hazardate de depăşire sau de schimbare a direcţiei de mers.
De aceea, pentru siguranţă, este extrem de important să se folosească luminile de întâlnire, să se circule cu viteză adaptată condiţiilor de drum, iar orice manevră de schimbare a direcţiei de mers să fie făcută doar după o temeinică asigurare. De asemenea, înainte de a se porni la drum, recomandăm o minimă informare despre situaţia traseului care urmează să fie parcurs. Pentru aceasta, este necesar a se apela numărul de telefon 021/9360, al dispeceratului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România sau a se accesa pagina de internet a Poliţiei Române (www.politiaromana.ro), secţiunea infotrafic/situaţia drumurilor naţionale.