HCM Baia Mare a invins sambata, 3 martie, pe teren propriu, formatia CSM Ploiesti, scor 26-24 (14-8), intr-un joc contand pentru etapa a 18-a a Ligii Nationale la handbal feminin.
Prima repriză a fost presărată cu multe erori în jocul echipei ploieştene, dar partea secundă a fost remarcabilă pentru CSM. Antrenorul Gigi Ionescu le-a spus jucătoarelor la pauză că doar experienţa lor superioară poate face diferenţa într-un joc cu o echipă tânără, care aleargă foarte mult, aşa cum e HCM Baia Mare.
Asumându-şi erorile făcute de echipa lui în prima repriză, Gigi Ionescu a reuşit cumva să mobilizeze echipa la pauză, ploieştencele reuşind un al doilea mitan foarte bun care le-ar fi permis să spere la obţinerea unui punct, sau chiar a victoriei, profitând de degringolada din tabăra gazdelor.
CSM a avut o perioadă de graţie, între minutele 49 şi 57 reuşind să marcheze de 7 ori consecutiv, apropiindu-se la un singur gol diferenţă de echipa gazdă.
“Acesta a fost momentul în care arbitrii, care oricum ajutaseră gazdele în limita acelui cunoscut “5%”, şi-au dat în petic. La o forţare evidentă în atac au dictat 7 metri pentru Baia Mare. Şi, ca totul să fie clar, jucătoarea gazdelor a executat, Cristescu a apărat, dar tot jucătoarea care executase a reluat mingea şi a marcat, deşi era evident că intrase în semicerc. Aşa au înscris şi ele după 8 minute în care noi nu am primit gol. Poate nu reuşeam să întoarcem scorul, dar trebuia să nu ni se ia această şansă. Va fi pentru prima dată în cariera mea în care fac raport arbitrilor. La handbalul pe care-l ştiu, consider că a fost viciere de rezultat! Îmi asum ceea ce spun: a fost jaf la Baia Mare! Le felicit pe fete pentru atitudinea din repriza a doua, au jucat remarcabil şi meritau mai mult din acest joc”, a declarat Gigi Ionescu la finalul partidei.