Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, circulaţia autovehiculelor se desfăşură normal pe principalele drumuri naţionale şi cele trei autostrăzi.
Potrivit datelor primite din dispeceratele de monitorizare a traficului rutier de la Bărcăneşti şi Sinaia, circulaţia autovehiculelor pe DN1 Bucureşti – Braşov se desfăşoară fără probleme, însă este posibil ca în orele următoare să se intensifice, în special în zona staţiunilor montane. De aceea, reamintim ruta ocolitoare care poate fi utilizată la nevoie: DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.
Precizăm, totodată, că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben, conform căreia în intervalul 3 martie, ora 02:00 – 3 martie, ora 21:00, vântul va prezenta intensificări susţinute în regiunile estice şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Vitezele la rafală vor depaşi 55-70 km/h, iar în zona montană înaltă 80-90 km/h. În zonele atenţionate, vor fi precipitaţii slabe cantitativ, predominant ninsori, local şi temporar viscolite.
În aceste condiţii, le recomandăm conducătorilor auto să nu se deplaseze în zonele pentru care este emisă atenţionarea meteorologică, dacât dacă este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).
Reamintim, totodată, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.