Primaria Municipiului Ploiesti participa la cea de-a doua editie a proiectului de educatie sociala prin film Cinema.edu, in parteneriat cu Asociatia Culturala Macondo Bucuresti.
Cinema.edu se desfasoara la nivel national in decursul unui an de zile cu participarea unitatilor de invatamant din orasele partenere.
Liceele ploiestene implicate in acest proiect sunt: Colegiul National «Mihai Viteazul», Colegiul National «I. L. Caragiale», Liceul de arta «Carmen Sylva», Gr. Sc. Administrativ si Servicii «Victor Slavescu», Gr. Sc. Servicii « Sfantul Andrei », Gr. Sc. Industrial «1 Mai».

Elevi participanti la proiect vor fi familiarizati pe parcursul mai multor luni de zile cu sala si cu ecranul de cinema si vor asista la 6 filme ce fac parte din patrimoniul cinematografic mondial :Waste Land de Lucy Walker, Die fremde de Feo Aladag,
A happy event de Remi Bezancon, Loverboy de Catalin Mitulescu, Hotul de lumina de Aktan Arym Kubat, Baiatul cu bicicleta de Jean-Pierre Dardenne. Fiecare vizionare va fi urmata de o discutie libera pe marginea temelor sociale identificate in filme. Cei care vor conduce discutiile sunt personalitati din societatea civila, artisti,profesor.

Temele discutiilor vor fi:

Diversitatea culturala/descoperirea si cionstruirea sinelui prin alteritate
Dezvoltare durabila si responsabilitate sociala
Posibilitatea egalitatii de sanse
Modele de implicare si activism social
Castigarea independentei si autonomiei personale
Educatie sexual
Primul film vizionat va fi WASTE LAND, vineri, 2 martie a.c. – ora 13.30 la Cinema Premiera. Liceul participant la acesta vizionare este Gr. Sc. Servicii « Sfantul Andrei ».