Poliţiştii rutieri au acţionat ieri atât pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente cât şi pentru sprijinirea lucrătorilor din cadrul I.S.U. Prahova şi specialiştilor din cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti – District Cheia, care au intervenit pentru înlăturarea pericolului de avalanşă pe DN 1A, în zona Cheia – Măneciu.
În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 410 sancţiuni contravenţionale au fost reţinute 22 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.
Acţiunile poliţiştilor rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au vizat combaterea neregulilor privind transportul de mărfuri şi persoane.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut trei certificate de înmatriculare şi un permis de conducere.
Poliţiştii ploieşteni au acţionat pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor şi a celor care depăşesc coloana de autovehicule în zona trecereii la nivel cu calea ferată.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii ploieşteni au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 12 permise de conducere
Totodată, au fost întocmite două dosare penale.
A fost depistat pe C. Narcis, din Ploieşti, care conducea un autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală (0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Poliţiştii Compartimentului DN 1A l-au depistat pe S. Doru, care conducea pe drumurile publice un autoturism cu număr de înmatriculare fals.