crede primarul Emanoil Savin

Primarul orasului Busteni a lansat o serie de atacuri impotriva unor patroni de televiziuni, care, considera el, promoveaza o politica editoriala prin care incearca sa boicoteze cele doua statiuni din nordul judetului, de pe Valea Prahovei. Busteni si Azuga sunt sistematic omise din stirile si reportajele respectivelor televiziuni, in timp ce sunt popularizate din cale-afara alte statiuni unde, mai mult sau mai putin intamplator, proprietarii posturilor respective sau oameni apropiati acestora au interese de afaceri.
„Nu se poate ca partia Kalinderu sa fie omisa. Este una dintre cele mai bune, are cea mai moderna instalatie de transport prin cablu din tara. La Antena 1, de pilda, sunt trecute in revista tot felul de asa-zise partii – Straja, Borsa -, de mana a doua, dar nu si Kalinderu”, a declarat Savin. De ce aceasta politica vizavi de Busteni si Azuga ? „Este concurenta mare si se stie cine ne lucreaza. Nu convine ca turistii sa ramana la noi. Ei trebuie sa ajunga in Poiana Brasov, acolo unde George Copos are un complex turistic, telecabina si gondola, sau unde ii convine lui Adrian Sarbu, la Sinaia, unde are in proprietate cele doua telecabine si o instalatie noua de telescaun sau la Predeal, si aici avand instalatia de telescaun” – a precizat edilul din Busteni. Cu atat mai mult, spune el, nu se poate face mare lucru in privinta mediatizarii, cu cat partia Kalinderu apartine localitatii, spre deosebire de alte partii, administrate in regim privat, si nu pot fi scoase sume din bugetul local pentru publicitate, decat intr-o limita rezonabila, dar mai ales nu exista fonduri pentru a se mai „unge” pe ici, pe colo, spre a atrage bunavointa unora sau altora.
Daca in ceea ce priveste situatia unora dintre posturile private de televiziune lucrurile sunt clare, Savin condamna mai ales postul sefului sau de partid, Dan Voiculescu. „Probabil ca nu avem acces fiindca suntem prea mici, din provincie, insa vin momente, precum alegerile anticipate, cand ajung si ei, cei de la centru, la mana noastra. Si o sa fac la fel: ii trec pe banda, in subsolul ecranului”, a incheiat suparat foc Emanoil Savin, care cu temperamentul sau, credem ca il va aborda direct si pe „domnul profesor”, asa cum e numit seful conservatorilor de catre cei din partid.
D.DIMACHE