Miercuri, 25 ianuarie, anul curent, ora 19:00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova a fost solicitat de către Instituţia Prefectului judeţului Prahova pentru a acţiona in sprijinul instituţiilor abilitate la deszăpezirea drumului naţional DN1D in zona comunei Jilavele.
Ca urmare, 50 de jandarmi îmbarcaţi în 5 autovehicule s-au deplasat in zona pentru a participa la scoaterea autovehiculelor înzăpezite si la degajarea arterei rutiere. In jurul orei 21:00 efectivele de jandarmi au ajuns la fata locului, insa din cauza vremii deosebit de capricioase, ninsoare abundenta si rafale puternice de vânt, a fost imposibila intervenţia. Totuşi, efectivele au rămas in zona, iar in cursul dimineţii au intervenit cu lopeţi pentru a scoate autovehiculele din zăpada, reuşindu-se deszăpezirea a 6 autovehicule, după care s-au oprit deoarece un autocamion a blocat ambele sensuri de mers. In momentul trimiterii acestui comunicat, se aştepta intervenţia unui utilaj pentru tractarea camionului respectiv si degajarea arterei de troienele mari de zăpada formate, după care vor acţiona din nou pentru scoaterea tuturor autovehiculelor ramase peste noapte in zăpada.
In sprijinul forţelor ce acţionează in zona dar si a celor aflaţi in autovehiculele înzăpezite a acţionat si conducerea CONPET S.A. care a dus in zona, in aceasta dimineaţa, 200 de pachete cu mâncare si 50 de litri de ceai, ajutoare ce au ajuns la cei in cauza prin intermediul jandarmilor aflaţi la fata locului.