Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (17:00) nu sunt anunţate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.
Pe DN1, pe Valea Prahovei, utilajele de deszăpezire au acţionat încă de dimineaţă, când a nins viscolit. Partea carosabilă fiind acum umedă, se impune mărirea distanţei în mers între autovehicule, cu atât mai mult cu cât circulaţia s-a intensificat pe sensul de mers către Bucureşti. Foarte mulţi turişti au mers la munte doar pentru o zi, iar la lăsarea serii părăsesc pârtiile şi se îndreaptă spre casă. Deja încep să se formeze coloane de maşini.
La Predeal, tot pe DN1, cel mai greu se circulă în intersecţia cu drumul către pârtia Clăbucet.
Pe DN1A, în zona Cheia, stratul de zăpadă măsoară, pe mici porţiuni, aproximativ un centimetru, fiind în amestec cu material antiderapant. Traficul este redus, motiv pentru care le recomandăm automobiliştilor care se îndreaptă dinspre Braşov către Ploieşti să circule pe acest drum, pentru a evita aglomeraţia de pe Valea Prahovei.
Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă şi pe alte artere din ţară, în special în sudul Carpaţilor Orientali, în estul Carpaţilor Meridionali şi în estul Munteniei, zone în care ninge uşor sau chiar viscolit.
Având în vedere că până mâine la ora 18:00 este în vigoare o informare emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ninsoare şi condiţii de formare a poleiului, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculul echipat pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, se impune folosirea luminilor de întâlnire şi ziua, pe toate categoriile de drumuri.
Mare atenţie! În condiţii de carosabil umed ori acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei creşte numărul de accidente a căror cauză este viteza neadaptată.