Astăzi, formaţia pregătită de Valeriu Răchită a obţinut prima victorie din 2012, un 3-0 în faţa divizionarei secunde Juventus Bucureşti. Din start, meciul a însemnat un asediu cvasi-total la poarta bucureştenilor, iar ratările uriaşe au fost înşirate ca pe aţă de Melinte (3), Stojimirovic (7, 20), Voican (9, 12, 15) şi Boudjemaa (17). În plină dominare ploieşteană, oaspeţii au fost la un pas să dea lovitura, beneficiind de o lovitură de pedeapsă, însă lituanianul Valincius şi-a arătat clasa, parând execuţia lui Tene (30). S-a făcut, totuşi, dreptate până la pauză, MELINTE (36) deschizând scorul cu un şut din întoarcere, expediat de la 8 metri, în colţul din stânga portarului Sardescu. Imediat după reluare, francezul Damien BOUDJEMAA (48) a punctat pentru 2-0, cu o lovitură de cap din apropiere, iar BORZA (58) a parafat scorul final, după o cursă solitară de vreo 30 de metri.
Vivi Răchită i-a folosit, în această întâlnire, pe Valincius (72 Oprea) – Străuţ, Melinte (72 Ki Dong Min), Basso (43 Negru), P. Stoica (46 Tudor) – Mustivar (59 Bărbulescu), Fl. Dumitru (59 Buhuşi) – Buleică (46 Surugiu, 72 Kang Hyo-Il), Boudjemaa (59 Lee Sinho), Stojimirovic (46 Borza) – Voican (46 R. Neagu).

Întâlnirea de astăzi a pus punct primei perioade de pregătire a iernii, „lupii” având parte de o minivacanţă până marţi, când îşi vor relua pregătirile. Vineri, delegaţia ploieşteană va pleca în Antalya, pentru un stagiu ce se va întinde pe durata a 18 zile, accentul urmând să fie pus pe meciurile de verificare. Totodată, Vivi Răchită a decis să renunţe la cei trei coreeni testaţi în ultima săptămână şi la fundaşul central Basso, în vreme ce Valincius, Mustivar, Boudjemaa, Surugiu, Voican şi Răzvan Neagu vor continua pregătirile cu formaţia ploieşteană.