Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.
Încă de dimineaţă ninge viscolit pe DN1, pe raza staţiunilor montane prahovene. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.
Având în vedere că pârtiile de pe Valea Prahovei şi din judeţul Braşov oferă condiţii optime pentru practicarea sporturilor de iarnă, circulaţia s-a intensificat pe DN1 Bucureşti – Braşov. S-au format coloane de maşini, în zona staţiunilor, mai ales pe sensul de mers către Braşov, începând cu ora 10:00. Pentru că foarte mulţi turişti merg la munte doar pentru o zi, spre seară traficul se va îngreuna, din cauza aglomeraţiei, pe sensul Braşov – Bucureşti.
Ieri, dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti, 19.611 autovehicule, cu 835 mai multe decât vinerea trecută.
Pe DN1A, în zona Cheia, stratul de zăpadă măsoară, pe mici porţiuni, aproximativ un centimetru, fiind în amestec cu material antiderapant. Traficul este redus în intensitate, motiv pentru care le recomandăm automobiliştilor care se îndreaptă dinspre Ploieşti către Braşov să circule pe acest drum, pentru a evita aglomeraţia de pe Valea Prahovei.
Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă şi pe alte artere din ţară, în special în sudul Carpaţilor Orientali, în estul Carpaţilor Meridionali şi în estul Munteniei, zone în care ninge uşor sau viscolit.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare, valabilă pentru întervalul 21 ianuarie, ora 10:30 – 22 ianuarie, ora 18:00, conform căreia vor fi ninsori în zona montană, pe parcursul zilei de astăzi, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, iar la noapte şi mâine, mai ales în Carpaţii Occidentali, unde vântul va avea intensificări cu viteze de până la 80-90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.
În această după-amiază se vor semnala precipitaţii mixte în Muntenia, Moldova şi Dobrogea, iar în a doua parte a nopţii care urmează, şi pe parcursul zilei de duminică, în vestul şi nord-vestul teritoriului. În aceste regiuni intensificările vântului vor fi trecătoare, iar temperaturile nocturne, exclusiv negative, favorizând producerea de polei sau ghetuş. În acest context, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculul echipat pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să mărească distanţa în mers şi să nu bruscheze comenzile.