Având în vedere starea de pericol existentă privind deţinerea, manipularea sau alte operaţiuni cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, efectuate fără drept de către persoanele fizice sau juridice neautorizate, poliţiştii prahoveni au desfăşurat toate activităţile necesare pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, precum şi pentru prevenirea producerii unor accidente sau pagube materiale pe fondul folosirii necorespunzătoare sau ilegale a obiectelor artizanale
În acest context, poliţiştii prahoveni au continuat activităţile de depistare a persoanelor care încalcă prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive prin comercializarea unor obiecte artizanale şi de distracţie.
Astfel, ieri au fost întocmite 20 de dosare penale pentru deţinere şi comercializare ilegală de articole pirotehnice, fiind ridicate în vederea confiscării 2.971 bucăţi articole pirotehnice.

Exemplu:
Ieri, în intervalul 10-18, poliţiştii Secţiei 1 Ploieşti au organizat si executat o acţiune în zona Halelor Centrale Ploiesti, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice .
În numai 6 ore poliţiştii au întocmit 12 dosare penale.
G. Dalia a fost depistată în timp ce încerca să comercializeze 10 cutii cu artificii din categoria clasa I, pe str. Grivitei.
Au mai fost depistate in interiorul Halelor Centrale L. Maria în timp ce incerca să comercializeze 7 cutii cu artificii din categoria clasa I, N. Nicoleta care comercializa 2 cutii petarde din categoria clasa I, N. Daniela care comercializa 55 baghete pe bază de conţinut pirotehnic, D. Ramona care comercializa 31 cutii cu
artificii din categoria clasa I, G. Mariana care comercializa 12 baghete pe bază de continut pirotehnic, S. Maria care comercializa 5 baghete pe bază de conţinut pirotehnic şi U. Viorel care comercializa 12 baghete pe bază de conţinut pirotehnic.
Pe str. Vasile Milea au fost depistaţi C. Constantin care comercializa 3 baghete pe baza de conţinut pirotehnic şi B. Mariana care comercializa 7 baghete pe bază de conţinut pirotehnic, iar pe str. George Cosbuc, a fost depistată S. Ioana care comercializa 8 baghete pe baza de conţinut pirotehnic.
P. Florentina a fost depistată de două ori în interiorul Halelor Centrale în timp ce comercializa 7 cutii cu artificii şi 2 cutii cu petarde din categoria clasa I.
Persoanelor depistate le-au fost întocmite dosare penale, iar articolele pirotehnice gasite asupra lor au fost ridicate în vederea confiscării.