CSM Bucuresti – CSU Asesoft 79-78

CSU Asesoft a terminat turul in genunchi. Ploiestenii nu au reusit sa castige nici ultima partida din tur, pierzand, cu 79-78, la Bucuresti, cu CSM. Sigur, pentru aceasta infrangere exista, poate, explicatia lotului subtire avut de Arnautovic la dispozitie, insa, chiar si asa, greselile facute de jucatorii alb-albastrii in momentele cheie sunt greu de trecut cu vederea. Returul incepe in ianuarie, timp suficient pentru ca baschetbalistii vicecampioanei sa-si limpezeasca gandurile si sa se refaca fizic, iar pentru conducere sa transfere jucatori care sa aduca un suflu nou echipei.
Fortat de accidentari si de suspendarea lui Burlacu, Arnautovic a inceput cu Vlahovic, Dzambic, Szijarto, Albijanic, Kazarnovski. De partea cealalta, fostul jucator al Asesoftului, Virgil Carutasu, a fost titular si a reusit sa inscrie primele doua puncte ale meciului, dar Vlahovic a raspuns imediat, cu o aruncare de 3 puncte. Dupa 4 minute si mai multe ratari ale Asesoftului, CSM conducea cu 8-7. Arnautovic a solicitat time out, in timp ce Sapera le-a cerut jucatorilor sai sa nu-i mai lase pe ploiesteni sa arunce de la 3 puncte. Imediat dupa reluare, insa, Vlahovic a inscris de doua ori de la peste 7 metri, iar Dzambic l-a imitat, ducand scorul de 16-9 pentru Asesoft. Meciul s-a animat, McKenzie, Martinic, respectiv Kazarnovski si Albijanic, fiind responsabili cu punctele. Dupa un tehnic primit de CSU si cateva mingi pierdute, CSM a preluat conducerea, 33-31, si a ramas in avantaj pana la finalul primei reprize.
Asesoft a preluat imediat carma partidei, prin Kazarnovski, iar meciul a mers cap la cap pana in minutul 26, cand CSM-ul s-a desprins la 6 puncte. Si de data aceasta elevii lui Arnautovic au egalat, gratie unui cos cu fault al lui Dzambic. In ultimul sfert, s-a intrat de la scorul de 58-58.
Martinic si Fometescu au marcat de la 3 puncte, in timp ce Albijanic si Vlahovic au raspuns din actiune. Dupa un slam dunk al lui McKenzie, scorul era 71-64, cu 5 minute inainte de final. Dzambic si Vlahovic au redus diferenta la doua puncte si suporterii ploiesteni incepeau sa spere ca finalul va fi, de data aceasta, unul fericit. La 76-75, cu inca 49 de secunde de jucat, Martinic a ratat de la 3 puncte, dar vicecampionii nu au reusit sa profite. Ba, mai mult, Vlahovic a dat o pasa la adversar, obligandu-l pe Albijanic sa faca al 5-lea fault, iar Fomestescu n-a avut emotii de la libere, cu 7 secunde inainte de final. Dzambic a ratat de la 3 puncte, Szijarto l-a trimis din nou pe Fometescu la libere. A bagat o libera, Dzambic a mai inscris o data de la 3 puncte, inutil, insa, pentru ca meciul s-a terminat, din nou, cu infrangere in dreptul Asesoftului, 79-78. De mentionat insa faptul ca arbitrul Dorin Fumu nu a acordat, in ultima secunda, un fault antisportiv la Martinic, cel care, inainte de a primi mingea, i-a aplicat lui Vlahovic un cot in figura, rupandu-i piramida nazala, chiar sub ochii arbitrului din Iasi (foto) !
CSU Ploiesti are 4 infrangeri consecutive, 6 in total, in acest sezon, cel mai slab din ultimele 8. Meciul de la CSM a fost ultimul din acest an, un 2011 trist pentru Asesoft, in care a pierdut titlul, cupa si a incheiat turul pe un dezamagitor loc 8. Ca sa nu mai vorbim despre drama suferita de sarbul Nikola Ilic…
Cu siguranta, insa, 2012 va aduce vesti mai bune pentru suporterii Asesoftului.
Mirela CIORANEANU
Foto: Andreea DUMITRACHESCU