Jandarmii din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti au fost prezenţi la acest sfârşit de săptămână în zone aglomerate din judeţul Prahova, precum şi în zone cu potenţial criminogen ridicat din municipiul Ploieşti, unde au executat misiuni de menţinere a ordinii publice şi au intervenit pentru rezolvarea problemelor semnalate de cetăţeni.
Jandarmii au acţionat atât în patrule independente cât şi în sistem mixt poliţist jandarm în Staţiunile montane Buşteni, Azuga şi în municipiul Ploieşti.
Au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea unor norme sociale, a ordinii şi liniştii publice, al căror cuantum s-a ridicat la suma de 3700 lei.
Totodată, jandarmii au constatat şi 2(două) fapte de natură penală, dintre acestea amintim:
– duminică 18 decembrie a.c., un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti, în jurul orelor 14.00, s-a sesizat despre faptul că o două persoane, ce se aflau în parcarea magazinului Carrefour Ploiesti, deţineau în portbagajul maşinii proprietate personală obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice fără ca aceştia să poată justifica provenienţa şi deţinerea acestora.
La controlul efectuat de către jandarmi, au fost descoperite 3898 de obiecte pe bază de amestecuri pirotehnice. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că cei în cauză au cumpărat respectivele obiecte de la un depozit din Bucuresti şi intenţionau să le folosească în interes personal, pentru distracţie.
Celor în cauză le-au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altã operaţiune cu materii explozive, efectuatã fãrã drept”. Dosarul cu actele de constatare urmează a fi predate Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.