Poliţiştii din Vălenii de Munte au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea conducerii de autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice.
Au fost obţinute următoarele rezultate:
– sancţiuni contravenţionale aplicate = 10
– premise de conducere reţinute = 2
– infracţiuni constatate = 1
– valoare sancţiuni = 1105,5 lei

EXEMPLE:
1. Acţionând cu aparatul radar în oraşul Vălenii de Munte, poliţiştii rutieri l-au depistat pe P. Marius, din Vălenii de Munte, care a condus un autoturism pe strada Cuza Vodă aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. La ora 16:18 a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Vălenii de Munte unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumul public a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală, faptă prev. şi ped. de art. 87 alin 1 din OUG 195/02R.

2. La ora 20:16 a fost depistat C. Daniel, din comuna Drajna, care conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă din oraşul Vălenii de Munte aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform art. 102/3/a din OUG 195/2002R şi i-a fost reţinut permisul de conducere.