CSU Asesoft – BC Mures, maine, ora 20:00, Digi Sport 3

Coborata de pe piedestal si revenita cu picioarele pe pamant, in urma esecului de la Sibiu, trupa lui Arnautovic trebuie sa stranga rapid randurile, inaintea unui final de tur dificil. Cu sanse doar teoretice la primul loc la sfarstiul acestui an, CSU Asesoft vrea, totusi, sa-si faca Sarbatorile mai frumoase, dand uitarii cele trei infrangeri de pana acum. Primul examen, maine, la Brazi, cand vicecampioana va primi replica lui BC Mures, o echipa a contrastelor, cu evolutii fluctuante in actuala stagiune.
Protagonista uneia dintre cele mai spectaculoase campanii de transferuri, in vara, BC Mures nu a reusit, pana acum, sa se ridice la nivelul asteptat de conducerea “tigrilor”. Infrangerile cu Gaz Metan Medias si CSM Oradea au tras un prim semnal de alarma gruparii ardelene, insa socul care a zguduit, din temelii, castelul de vise al lui Csaba Deri, l-a reprezentat esecul cu Dinamo.
Zis si facut! Muresenii si-au luat adio de la antrenorul maghiar, locul acestuia fiind luat de sarbul Srecko Sekulovic. Aflat doar in tribuna la infrangerea “tigrilor” din Sala Transilvania, Sekulovic a debutat cu dreptul pe banca tehnica, la mijlocul acestei saptamani, bifand o victorie, scor 90-87, in fata lui BCA Pitesti. Chiar si in aceste conditii, jocul lui Cooley si compania a lasat in multe momente de dorit, prestatia lui BC Mures fiind una palida, mai ales in faza defensiva. Noroc cu atacul, unul exploziv, generat de tripleta americana Cooley – Forte – Watson, capabila sa aduca, in fiecare joc, aproximativ 50 de puncte.
Cu o medie de 86.2 puncte marcate pe intalnire – a 3-a in Divizia A, dupa CSU Sibiu si Gaz Metan Medias -, BC Mures da impresia ca intampina, deseori, reale probleme de comunicare. Culmea, mai ales atunci cand ai, in lot, fosti si actuali componenti ai primei reprezentative, ca Stanescu, Tudor, Lapuste sau Dumitru. Asta, in timp ce Mikalay Aliakseyeu, jucator in nationala Belarusului, are nevoie, se pare, de ceva mai mult timp pentru a se acomoda la noua sa formatie. Confruntarea dintre CSU Asesoft si BC Mures va fi oficiata de o brigada formata din Marius Ciulin, Alin Faur si Bogdan Podar.

Puncte marcate:
Burlacu (16.5) vs Forte (18.9)
Recuperari: Burlacu (9.3) vs Stanescu (7.3)
Pase decisive: Vlahovic (5.1) vs Cooley (6.2)
Eficienta: Burlacu (21) vs Forte (19.2)

Bogdan Chitic