Senatorul PSD Iulian Bădescu a fost informat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti cu privire la faptul că există indicii referitoare la săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 248 din Codul Penal (abuz în serviciu), de către primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici şi consilierii locali care au aprobat Protocolul încheiat între Municipiul Ploieşti şi SC Dalkia Termo Prahova SRL, prin Hotărârea nr.166/31.05.2011.
“În prezent, s-a dispus declinarea cauzei spre compententă soluţionare în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti”, se arată într-o informare oficială transmisă către Cabinetul parlamentar al senatorului Iulian Bădescu.
În data de 23 septembrie 2011, senatorul PSD Iulian Bădescu a înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o sesizare penală referitoare la mai multe aspecte de ilegalitate cuprinse în protocolul încheiat între SC DalkiaTermo Prahova SRL şi Primăria municipiului Ploieşti. Acestea se referă la încălcarea gravă a drepturilor cetăţenilor municipiului Ploieşti, dar şi a celor patrimoniale ale Primăriei Ploieşti, prin efectuarea unor cheltuieli nelegale în dauna bugetului local şi în folosul unei societăţi de drept privat.