Chiar dacă este nou-promovată, echipa CSM Ploieşti a realizat câteva rezultate surprinzătoare în actuala ediţie a Ligii Naţionale de handbal masculin. A învins la Timişoara, a ţinut „în corzi” pe HCM Constanţa şi a remizat la Odorhei, la Satu Mare şi cu CS Caraş Severin. Unul dintre elementele care au dus la aceste rezultate îl reprezintă o apărare foarte omogenă, gruparea condusă de antrenorul Lucian Nicolae având una dintre cele mai bune defensive din campionat.

Cu o medie de 26,6 goluri primite pe meci, echipa ploieşteană este depăşită la acest capitol numai de Politehnica Timişoara (22,8 goluri/meci) şi de campioana HCM Constanţa (25,8 goluri primite/meci). În cele zece partide disputate, CSM Ploieşti a primit 266 de goluri, într-un singur meci permiţând echipei adverse să depăşească bariera de 29 de goluri marcate, iar aceasta a fost HCM Constanţa.

„Chiar şi în condiţiile în care am evoluat în multe dintre meciuri cu lotul lovit de accidentări şi, în plus, ne pregătim într-o sală în care este foarte frig, ceea ce ne afectează pe toţi, am demonstrat că nu suntem o echipă oarecare. Numai cei necunoscători ai fenomenului handbalistic din ţară ne-ar fi putut subestima. Dar, noi trebuie să ne menţinem încrederea în jocul nostru, să ne vedem în continuare de antrenamente, şi, cu siguranţă, ne putem îndeplini obiectivul”, a declarat unul dintre jucătorii de bază ai formaţiei, portarul Adrian Dumitru.

Echipa ploieşteană pregăteşte foarte atent ultimul meci oficial din acest an, programat pe 9 decembrie, pe teren propriu, împotriva formaţiei Dinamo Municipal Călăraşi.