Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Robert Cazanciuc, a anuntat ca procurorii vor trimite o solicitare la Tribunalul Bucuresti, pentru devansarea termenului de judecare a cererii de retinere a lui Dinu Patriciu pentru 29 de zile. Acestia au invocat ca termenul de doua saptamani acordat de instanta contravine caracterului de urgenta al judecarii propunerilor de luare a unor masuri preventive. Procurorii ar vrea ca aceasta cerere sa fie discutata luni, 20 februarie, desi judecatorii au decis, in urma cu doua zile, sa discute acest subiect pe 3 martie.
Dupa cinci ore de confruntari cu procurorii, joi seara, Dinu Patriciu, a plecat cu doua capete de acuzare in plus – delapidare si inselaciune in dauna statului roman, dar si cu propunerea de arestare preventiva. Presedintele Traian Basescu nu a vrut sa comenteze nimic despre dosarul Rompetrol.

In opinia deputatului Romeo Hanganu,

„DINU PATRICIU ESTE DEJA IN PUSCARIE!”

Seful Rompetrol are, totusi, incredere ca se va face dreptate

Joi seara, tarziu, Tribunalul Bucuresti a amanat verdictul privind arestarea omului de afaceri Dinu Patriciu, fost sef al liberalilor prahoveni. Presedintele Companiei Rompetrol si-a exprimat convingerea ca „in cele din urma dreptatea va triumfa”, pentru ca are incredere in Justitie, chiar daca nu nutreste aceleasi sentimente si fata de cei care il ancheteaza.
Pe de alta parte, ieri, deputatul conservator Romeo Hanganu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca, dupa parerea sa, „Dinu Patriciu este deja in puscarie! Cred ca va dati seama ca de-acum nu se mai pune problema daca Patriciu este vinovat sau nu; se pune problema credibilitatii Monicai Macovei si a Ministerului Justitiei, a Parchetului, a Politiei, a SRI si a tuturor institutiilor care l-au haituit si l-au anchetat. Altfel, s-ar putea spune ca avem de-aface cu politia politica. Deci, Dinu Patriciu este terminat!” Parlamentarul prahovean a tinut sa mai precizeze ca, „in clipa in care, eventual, Dinu Patriciu va fi gasit nevinovat, toti cei care au pus mana de la mana sa-l pedepseasca vor deveni ei vinovati!”
Leon CHIRILA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSpaga si politica
Articolul următorGHID NATURIST