Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate probleme deosebite de fluenţă a traficului rutier pe niciuna dintre arterele de circulaţie importante.
Din cauza precipitaţiilor din ultimele ore, carosabilul este încă umed pe unele drumuri nationale. De aceea, atenţionăm că în condiţii de ploaie este necesar ca toate manevrele în trafic să fie efectuate numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de întâlnire reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers, făcând mai vizibile autovehiculele.
Informăm, de asemenea, că din cauza unor lucrări, pe DN 1A, între kilometrii 18+100 metri şi 19+450 metri, în localitatea Buftea, judeţul Ilfov, traficul rutier pe sensul Bucureşti – Ploieşti este deviat astfel: DN1A km. 19+450 de metri – DJ101 – Strada Fulger – DN1A km.18+100 de metri.
Precizăm, totodată, că pe DN6, pe segmentul cuprins între localităţile Timişoara şi Becicherecu Mic, din cauza surpării unei porţiuni dintr-un podeţ situat la kilometrul 560+280 de metri, se circulă îngreunat.
Reamintim că pe DN1 Bucureşti – Ploieşti sunt impuse restricţii de circulaţie din cauza unor lucrări care se execută între kilometrii 55+720 de metri şi 55+820 de metri.
Pentru evitarea oricărui eveniment rutier cu consecinţe mai mult sau mai puţin grave, le recomandăm conducătorilor auto să-şi sporească prudenţa, să circule cu viteză încadrată în limite legale, adaptată permanent stării suprafeţei carosabile (atenţie la ploaie !), să nu se lanseze în efectuarea manevrelor de depăşire decât după o temeinică asigurare şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculul dinainte, în aşa fel încât, la nevoie, oprirea să se poată face în siguranţă.