Autoritatile din Busteni initiaza lucrarile la a doua partie

Proiectul finantat prin Programul Phare 2000, respectiv realizarea domeniului schiabil Valea Alba – Kalinderu, a primit girul Delegatiei Comisiei Europene in Romania, care a apreciat ca „nu exista nici suspiciunea, nici dovada deturnarii de fonduri UE”. Astfel, se pune capat scandalului declansat de omul de afaceri romano – elvetian Octavian Ionescu. Acesta sustinea ca, initial, suma de peste 5 milioane de euro fusese antamata de proiectul „Dezvoltarea domeniului schiabil Valea Cerbului – Omu” si ca, numai prin interventia unor inalti functionari guvernamentali si a unor politicieni din fostul Cabinet Nastase, banii au fost orientati apoi catre zona Kalinderu. El a evitat sa spuna ca avea interese directe in tot acest angrenaj, deoarece firmele sale primisera in concesiune – cu titlul gratuit – vreo 90 ha pe Valea Cerbului, deci terenul nu mai era in administrarea Primariei Busteni. De altfel, Comisia Europeana a subliniat faptul ca nu poate sa finanteze decat proiectele unor institutii publice, nicidecum pe cele ale unor societati private.
O data finalizata ancheta, edilii din Busteni au rasuflat usurati. Si pentru ca acum pot sta linistiti, ei s-au gandit deja la o a doua partie in zona Kalinderu. „Va fi un traseu schiabil care va cobori pe sub telescaun (vezi foto) si care necesita defrisarea unei suprafete de 3 ha de padure, teren aflat deocamdata in proprietatea Ocolului Silvic Azuga. Avem realizat studiul de fezabilitate si, in prezent, incercam sa obtinem avizele necesare de la institutiile abilitate (Agentia de Protectie a Mediului, Romsilva, Administratia Parcului National Bucegi etc)”, ne-a declarat primarul Emanoil Savin.
Noul proiect, care presupune realizarea unei partii pentru schiori, a unui traseu pentru snow-board si a unei parcari de 300 de locuri, va costa peste 2 milioane de euro. Edilii din Busteni spera ca lucrarile sa inceapa in luna iunie.
Iulian M.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSpaga si politica
Articolul următorGHID NATURIST