„Un popor se recunoaste prin traditie, istorie si limba materna. De aceea, si reprezentantii Uniunii Social-Liberale tin la traditie, si ma bucur ca, aici, la Valenii de Munte, sunt respectate traditiile. Iar Dumnezeu tine cu noi, pentru ca, iata, inclusiv astazi (n.n. – ieri) ne-a dat nu doar bogatii, ci si soare.” Declaratia ii apartine presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si a fost facuta, ieri, cu prilejul deschiderii „Serbarilor Toamnei” in orasul de pe Valea Telejeanului. Completand declaratia liderului social-democratilor prahoveni, liberalul Adrian Semcu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, a tinut sa sublinieze: „Am venit aici alaturi de dumneavoastra pentru ca facem o echipa (n.n. – echipa USL, formata din copresedintii Mircea Cosma si Adrian Semcu), o echipa care speram ca va conduce judetul Prahova si dupa alegerile viitoare”. La eveniment au mai participat si senatorii Georgica Severin (PSD) si Teodor Melescanu (PNL).
Pentru „pastrarea si continuarea traditiilor romanesti”, primarului Mircea Nitu si Consiliului Local din Valenii de Munte le-au fost acordate „Diplome de excelenta” din partea Consiliului Judetean Prahova. De altfel, manifestarile din cadrul „Serbarilor Toamnei” au facut cunoscut deja orasul Valenii de Munte in intrega tara. Timp de trei zile, vor avea loc actiuni culturale, cele mai asteptate evenimente fiind „Festivalul Tuicii”, „Festivalul de muzica populara Irina Loghin” si „Targul mestesugarilor”.
Inca de ieri si-au expus marfa peste 40 de producatori din judet, dar si din alte zone, sortimentele de tuica si palinca fiind dintre cele mai variate. Pentru „Festivalul de muzica populara Irina Loghin”, si-au anuntat prezenta 20 de concurenti, iar la „Targul mestesugarilor” – peste 250 de participanti din toata tara.
N.DUMITRESCU