Ofițerul specialist din cadrul Serviciului de Ordine Publică a definitivat controlul efectuat la un agent economic din Ploiești, pe linia respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza bunurilor și persoanelor.
Cu ocazia controlului efectuat împreună cu specaliști din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor și I.T.M., s-a constatat faptul ca societatea specializată care asigura paza agetului economic respectiv a angajat personal de securitate începând cu data de 1.05.2013, dar contractele individuale de munca pentru cei patru agenti de securitate au fost intocmite abia în ziua de 08.05.2013.
Totodată, pentru o persoană care a fost angajată și și-a desfășurat activitatea în acest obiectiv, nu a putut fi prezentat un contract de muncă.
Pe lângă nerespectarea legislației muncii, au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii nr. 333/2003, în sensul ca societatea de pază a angajat personal de securitate fără atestat, sau în lipsa certificatului de cazier judiciar, documente obligatorii la angajare.
Pentru abaterile constatate, societatea de pază a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, verificările fiind continuate de specialiștii S.I.F. și I.T.M., cu privire la respectarea legislației muncii.