Direcţia Silvică Prahova – în subordinea căreia se află crescătoria de fazani de la Gherghiţa – estimează că va încheia un contract de furnizare de cereale (porumb şi grâu) în valoare de circa 1,3 miliarde de lei vechi. În urma licitaţiei electronice care va avea loc pe data de 24 mai 2013, reprezentanţii Direcţiei Silvice Prahova vor încheia un acord-cadru care va fi valabil 12 luni, ulterior fiind semnate contracte subsecvente de valori şi cantităţi diferite de hrană pentru fazani.
În situaţia în care mai multe oferte vor fi declarate admisibile de către autoritatea contractantă, vor fi clasate pe primul loc şi vor avea preţuri egale, Direcţia Silvică Prahova va solicita clarificări, în vederea depunerii de către operatorii economici de noi oferte de preţ (sigilate in plic), declarând câştigătoare oferta cu preţul cel mai scăzut.
Fazaneria de la Gherghiţa are o suprafaţă de 24 de hectare, din care pe opt hectare se cresc puii. În 13 voliere sunt crescute păsările mature, iar patru zone amenajate special sunt folosite pentru reproducţie.
V.S.