CNADNR pune la bataie 53,4 milioane de lei pentru repararea drumurilor nationale din Prahova

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va pune la bataie peste 12 milioane de euro (53,4 milioane de lei) pentru repararea drumurilor nationale de pe raza Sectiei Drumuri Nationale (SDN) Ploiesti, prin asternere de covoare asfaltice. Lucrarile de intretinere periodica vor fi aferente anilor 2013 si 2014, urmand ca, dupa organizarea licitatiei, sa se incheie un acord-cadru de lucrari, valoarea celui mai mare contract subsecvent ridicandu-se la 37,4 milioane de lei.
Conform declaratiilor directorului Sectiei Drumuri Nationale Ploiesti, Valerian Manta, ar fi nevoie, conform solicitarii transmise catre CNADNR, de reparatii pe circa 50 de kilometri aferenti DN1, DN1B, DN1D si DN1A, practic pentru toate drumurile nationale de importanta majora de pe raza judetului Prahova. In functie de rezultatul licitatiei si de data semnarii contractelor pentru lotul 6 – reprezentat de SDN Ploiesti – lucrarile vor demara acolo unde situatia o impune.
Per total, pentru drumurile nationale – plus autostrada A1 Bucuresti-Pitesti – care sunt in zona de activitate a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va cheltui, pentru acest an si anul viitor, o suma totala estimata la circa 294 de milioane de lei.
Conform caietului de sarcini, lucrarile de intretinere periodica a drumurilor din reteaua aflata in administrarea Sectiei Drumuri Nationale Ploiesti au drept scop remedierea eroziunilor, a fisurilor, a crapaturilor sau a gropilor, dar si a defectiunilor aparute in structura drumurilor de pe raza judetului Prahova.
V.STOICA