CSS Giurgiu – CSU Asesoft, astăzi, ora 18:00

Campionii joacă la Giurgiu primul meci al unei săptămâni la capătul căreia pot ridica deasupra capului cel dintâi trofeu intern al sezonului – Cupa României. Cu 9 victorii consecutive la activ, şi cu o evoluţie în continuă creştere, băieţii lui Arnautovic vor afla, după jocul din această seară, şi numele adversarului pe care-l vor întâlni în sferturile de finală ale play-off-ului.
În proporţie de 99%, CSU Asesoft va încheia sezonul regulat pe ultima treaptă a podiumului, fiind greu de crezut că BC Miercurea Ciuc va putea produce surpriza la Târgu Mureş, în faţa unei echipe aflate la cel mai bun an din istorie. În aceste condiţii, ploieştenii vor întâlni, în prima fază din postsezon, ocupanta poziţiei a 6-a, la care candidează, cu şanse mari, U Mobitelco, BC Timişoara şi Gaz Metan Mediaş, tocmai formaţiile calificate la turneul final al cupei, de la finele săptămânii.
De partea cealaltă, CSS Giurgiu a avut un sezon consistent, mult peste cel precedent, în care a primit „botezul” primei divizii. Echipa lui Chris Terrell a adunat 11 victorii, pierzând alte 2-3 partide în ultimul minut sau chiar în prelungiri. Linia de clasament a giurgiuvenilor ar fi fost, probabil, una şi mai generoasă, dacă problemele de efectiv nu ar fi apărut în peisaj în ultima lună. Kevin Sims şi Bryson McKenzie au fost scoşi din circuit din cauza unor grave accidentări la genunchi, iar Marcus Melvin a părăsit „corabia” săptămâna trecută, în urma unor neînţelegeri salariale.
Rămasă, astfel, cu doar 3 străini în lot, Petty, Burrell şi Ware, CSS Giurgiu a furnizat, etapa trecută, una dintre cele mai mari surprize ale campionatului, învingând, în deplasare, pe BC Timişoara, cu 96-86. Victoria obţinută i-a asigurat poziţia a 12-a la intrarea în play-out, acolo unde va întâlni o altă grupare timişoreană, Timba.
Programul etapei a 30-a
SCM Craiova – CSM Oradea
U Mobitelco – BCM U Piteşti
Energia Rovinari – Dinamo Bucureşti
CSM Bucureşti – CSU Sibiu
BC Mureş – BC Miercurea Ciuc
Farul Constanţa – BC Timişoara
CSS Giugiu – CSU Asesoft
Timba Timişoara – Gaz Metan Mediaş

Bogdan CHITIC