Tricolorul LMV Ploiesti – Stiinta Bacau 0-3 (22-25, 21-25, 24-26)
Echipa masculina de volei Tricolorul LMV Ploiesti si-a gasit momentul nepotrivit pentru a realiza cel mai slab meci din acest sezon. Jucatorii pregatiti de antrenorii Marian Anton si Madalin Marinescu au inceput cu stangul playofful Diviziei A2, Seria Est, fiind de nerecunoscut in meciul de marti seara, de pe teren propriu, cu Stiinta Bacau. Ploiestenii au cedat in minimum de seturi, fiind pentru prima data in aceasta editie de campionat cand pierd fara sa castige cel putin un act. Tricolorul LMV a inceput partida in formula Madalin Marinescu, Mihai Lazar, Razvan Popa, Razvan Serban, Mihai Adam, Liviu Cristudor (capitan), Daniel Marinescu (libero).
Inca din startul meciului, jucatorii pregatiti de Marian Anton nu s-au ridicat la nivelul aratat in acest sezon pana acum, avand mari probleme la serviciu, iar astfel le-au oferit oportunitatea adversarilor sa preia initiativa. Chiar daca spre finalul setului au reusit sa egaleze situatia, tot Stiinta Bacau s-a impus, cu scorul 25-22. Nici in setul al doilea jucatorii ploiesteni nu s-au regasit, in ciuda incercarilor antrenorului Marian Anton, care i-a introdus pe teren si pe Andrei Ioan, Victor Darvarescu si Bogdan Mehedinteanu, sperand ca jocul echipei sa revina la ceea ce ar fi trebuit.
Dar, Stiinta Bacau si-a mentinut o diferenta de doua-trei puncte pana la finalul setului, pe care si l-a adjudecat cu 25-21, prahovenii avand probleme la toate capitolele de joc.
In setul al treilea, Tricolorul LMV a inceput mai bine, avand initiativa pana la mijlocul actului, cand Stiinta Bacau a revenit. Ploiestenii au echilibrat disputa spre final, cand si-au procurat si o minge de set. Dar, Stiinta Bacau a incheiat meciul cu trei puncte consecutive, castigand setul cu 26-24. Astfel, gruparea moldoveana a obtinut un nesperat succes la Ploiesti, echipa Tricolorul LMV fiind nevoita sa castige urmatoarele doua meciuri pentru a-si continua parcursul spre turneul de promovare. Sambata, la Bacau, este programata a doua partida a seriei din runda intai a playoffului.
“Nu stiu ce s-a intamplat. Am incercat toate solutiile posibile. Dar, nimic nu a mers”, a spus la finalul meciului antrenorul principal Marian Anton.
“Chiar daca am pierdut acum, mergem la Bacau sa ne luam revansa”, a mai adaugat vicepresedintele clubului, Daniel Mocanu.
Petre APOSTOL