Directorul DSV Prahova, Mihai Terecoasă, a fost demis din funcție, în urma scandalului cărnii de cal descoperită în carnea de mici vândută într-un lanț de supermarketuri. Potrivit unei informări de presă emisă de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ”Nu au fost finalizate verificările în cazul suspiciunii substituirii cărnii de vită cu cea de cal în carne tocată (mici). Alerta, declanşată în data de 14 martie, privind suspiciunea de substituire a cărnii de vită cu carne de cal în carne tocată, continuă.
Pentru încheierea acestei anchete este necesar buletinul de analiză de confirmare, eliberat de către Laboratorul Naţional de Referinţă, din cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară.
Analizele respective vor fi finalizate în cursul zilei de joi, 21 martie, 2013.
Declaraţiile directorului DSVSA Prahova nu sunt susţinute de rezultatele buletinelor de confirmare. Menţionăm că respectiva persoană nu a fost autorizată să facă declaraţii în acest sens.

Decizia ANSVSA vine la doar o zi după ce agenția de presă Mediafax a publicat un articol potrivit căreia analizele de laborator făcute de DSVSA Bucureşti pe micii produşi de o firmă din Ploieşti şi vânduţi într-un supermarket din Capitală au confirmat suspiciunile privind prezenţa cărnii de cal în locul cărnii de vită. Informațiile ar fi fost oferite Mediafax de Mihai Terecoasă.