• 340 hectare au fost însămânţate cu ovăz, orzoaică, mazăre boabe şi legume
Spre deosebire de anul trecut – când culturile au fost serios afectate din cauza îngheţului şi a secetei prelungite – în momentul de faţă, agricultorii prahoveni sunt ceva mai optimişti. Când spunem acest lucru avem în vedere, înainte de toate, faptul că vremea prielnică din ultimele luni, când ploile căzute au refăcut rezerva de apă din sol, a favorizat dezvoltarea normală a tuturor culturilor însămânţate în toamna trecută. Aceste culturi au ocupat o suprafaţă totală de 52.000 de hectare la nivelul judeţului, dintre care 36.200 hectare au fost însămânţate cu grâu, 5.200 hectare cu rapiţă de toamnă, 2.800 de hectare cu orz şi 800 de hectare cu orzoaică de toamnă.
După cum ne-a confirmat Marian Marcu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole Prahova, în actuala campanie agricolă de primăvară, fermierii din judeţul nostru şi-au propus să înfiinţeze culturi specifice pe o suprafaţă totală de 91.000 de hectare, respectiv 61.000 de hectare cu porumb, 13.000 de hectare cu floarea-soarelui, 4.700 de hectare cu legume, 3.500 de hectare de culturi furajere, 3.000 de hectare cu cartofi. De asemenea, la fel ca şi în anii precedenţi, suprafeţe ceva mai mici, cuprinse între 10 şi 250 hectare, urmează a fi cultivate cu muştar, fasole boabe, mazăre boabe sau pepeni. Până la începutul lunii în curs, au fost deja însămânţate 340 de hectare cu culturi de primăvară (respectiv din prima urgenţă) şi anume: 140 de hectare cu ovăz de primăvară, 120 de hectare cu orzoaică de primăvară, 50 de hectare cu mazăre boabe şi 30 de hectare cu legume în câmp sau în solare.
D. CONSTANTIN














