Ieri de dimineaţă, la sala de sport „Octavian Bellu” a Colegiului Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti, arbitrul Marian Popescu (cavaler al fluierului din cadrul CJA Prahova) a fost lovit în timp ce oficia la o competiţie organizată de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Prahova! Este vorba despre Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar – competiţie în cadrul căreia s-au întâlnit echipele de fotbal ale colegiilor „Cuza” şi „Toma Socolescu”.
Popescu a fost delegat la acest turneu de fotbal între licee, iar în momentul când îşi completa raportul de arbitraj al partidei mai sus menţionate un elev (din clasa a XII-a, care, potrivit spuselor profesorului Silviu Popov, este chiar Andrei Vâlcu – fotbalist al clubului Petrolul Ploieşti!!!) de la Colegiul „Toma Socolescu” l-a lovit, în cap, pe la spate. „Motivul” invocat de tânăr a fost – conform celor declarate de profesor – „anularea, incorectă, a unui gol, pentru echipa lui Vâlcu. Pe parcursul desfăşurării meciului, acest Vâlcu şi un coleg, au fost eliminaţi de către arbitru, deoarece au ripostat verbal la anularea golului! Vâlcu este acuzat că, după meci, l-a lovit, din spate, pe arbitrul ieşit din teren, care, pentru câteva momente, şi-a pierdut cunoştinţa, având nevoie de ajutor pentru a-şi reveni (aşa cum susţine arbitrul în cauză, care, imediat, a mers la sediul AJF, pentru a reclama agresiunea). Profesorul Popov ne-a precizat că nu a văzut incidentul, acesta fiindu-i relatat chiar de către arbitru, impresia lăsată acestuia fiind că „nu era o problemă gravă”.
În momentul în care a ajuns la sediul DJST, pentru a-şi duce rapoartele de arbitraj, Popescu a resimţit dureri în zona capului, i s-a făcut rău, iar unul dintre oficialii forului mai sus amintit a chemat de urgenţă ambulanţa, care l-a transportat la spital pentru mai multe investigaţii medicale.
„Nu am mai avut parte de un asemenea eveniment, credeţi-mă!” – spune profesorul, care l-a convocat pe elevul agresor la o discuţie pe această temă, astăzi, când acesta va veni la şcoală.
„Mă miră ce aud despre Vâlcu, la mine la echipă nu a avut vreodată probleme disciplinare sau, măcar, vreun cartonaş roşu primit” – spune antrenorul Adrian Toader despre jucătorul născut în 1994, sosit la Petrolul de la CSS Nucet, fotbalistul fiind originar din Câmpulung Muscel.

Cristi DAMIAN, Ana Maria MAXIM