În cocheta sală din Miercurea Ciuc, campionii au susținut o ultimă repetiție utilă înaintea derbiului cu BC Timișoara, programat etapa viitoare, la Brazi. În fața unei echipe care dispune de aceeași foame de rezultate, dar din rațiuni total diferite, CSU Asesoft s-a impus cu 91-75, contabilizând a cincea victorie consecutivă, cu tot atâtea etape rămase din sezonul regulat.

„Alb-albaștrii” s-au dezmorțit destul de greu în „ghețarul” de la Ciuc, într-un prim sfert în care ambele echipe au evoluat, în multe momente, cu garda jos. Hajdic și Corpodean au fost cei mai buni oameni ai gazdelor în primele zece minute, cei doi „penalizând”, în câteva rânduri, defensiva ușor visătoare a ploieștenilor, prin reușite de lângă coș: scor 22-19 (min 8).

Lucrurile au intrat, însă, rapid pe făgașul normal, supremația Asesoftului în spațiul de trei secunde materializându-se printr-un parțial de 17-4, care a răsturnat decisiv balanța. Trio-ul Burlacu – Stănescu – Tica a înscris jumătate din punctele campioanei în prima repriză, chiar dacă, la recuperare, harghitenii au început actul secund cu un ușor avantaj, 19-15.

Nyakundi, prin două coșuri de la distanșă, și același Burlacu au dus scorul la 43-58 (min 25), iar Mohammed a oferit faza meciului, finalizând de sus, peste Hajdic. A fost momentul în care Arnautovic a decis să-l introducă pe Negoițescu, iar omologul său, Botond, forțat de împrejurări, l-a scos pe Harris, apelând la Vita.

Chiar dacă au găsit resurse pentru a se apropia amenințător pe tabelă, 63-66 (min 34), ciucanii nu au putut menține ritmul până la final. Titularii Asesoftului și-au intrat imediat în rol, înlăturând suspansul pentru o victorie generoasă, cu 91-75.

www.csuasesoft.ro