La data de 29.01.2013 lucrătorii Postului de Poliție Colceag au acționat în zona islazului din localitate, unde la aproximativ 500 metri de DJ 102 N, pe partea stângă a direcției de mers Colceag – Parepa, au depistat trei bărbați, care săpau un șanț deasupra unei conducte metalice încastrată în beton, parte componentă a unei instalații de irigat.
Până la momentul depistării, persoanele respective săpaseră în pământ un șanț cu lungimea de 3 metri, lățime 0,40 metri și adâncime un metru, și totodată spărseseră aproximativ un metru din învelișul din beton al țevii.
Asupra persoanelor depistate, au fost găsite mai multe unelte folosite la săparea șanțului și spargerea betonului, respectiv o cazma, o lopată, două târnăcoape, o rangă metalică și a un baros, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuarii cercetărilor.
Persoanele depistate au declarat că în dimineața zilei de 29.01.2013, au început să decoperteze pământul de deasupra conductei, iar în momentul depistării încercau să scoată o bucată de conductă din betonul în care este încastrată, urmând să o vândă la un centru de colectare fier vechi. În legătură cu uneltele găsite asupra lor, aceștia au declarat că le aparțin și le-au folosit la săpături, respectiv spargerea învelișului din beton.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.
Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Colceag, cu cei în cauză în stare de libertate.