Tribunalul Bistrita-Nasaud a admis, miercuri, cererea ACF Gloria 1922 Bistrita si a deschis procedura de insolventa a clubului care se confrunta cu mari probleme financiare, numind ca administrator judiciar pe SC Consult Management UV IPURL.
‘’In baza art. 32 din Legea 85/2006, admite cererea formulata de debitoarea Asociatia Club Fotbal Gloria 1922 Bistrita (…) privind procedura insolventei. Dispune deschiderea procedurii generale a insolventei impotriva debitoarei Asociatia Club Fotbal Gloria 1922 Bistrita. Numeste administrator judiciar pe Consult Management UV IPURL, cu sediul in Bistrita (…), care va indeplini atributiile prevazute de art. 20 din lege, remuneratia urmand a fi stabilita ulterior pe baza de decont, in functie de volumul si complexitatea activitatii prestate’’, se mentioneaza in solutia Tribunalului Bistrita-Nasaud. Instanta a fixat termenul limita pentru verificarea creantelor, intocmirea, afisarea si comunicarea tabelului preliminar al creantelor la data de 22 februarie 2013, iar termenul pentru afisarea tabelului definitiv al creantelor – la 2 martie 2013. Urmatorul termen pentru continuarea procedurii de insolventa este 27 februarie 2013. Instanta a mai dispus deschiderea de catre debitor in termen de doua zile de la notificarea deschiderii procedurii a unui cont bancar din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, iar in caz de neindeplinire a atributiei, contul va fi deschis de catre administratorul judiciar.
Decizia a fost data in Camera de Consiliu si pronuntata in sedinta publica din 9 ianuarie.
Tribunalul Bistrita-Nasaud a inregistrat, la 7 ianuarie, dosarul privind cererea de intrare in procedura de insolventa a ACF Gloria 1922 Bistrita. Gloria se confrunta cu grave probleme financiare, datoriile catre furnizori, creditori, jucatori, salariati si bugetul de stat fiind de aproximativ 3 milioane de euro, conform unor surse din cadrul clubului.