Campionii nu au întâmpinat mari emoții la primul meci din 2013, tranșând și manșa retur a sfertului de finală contra lui CSS Giurgiu. Cu scorul general de 154-139, ploieștenii au obținut biletele pentru turneul final al Cupei, care va avea loc în perioada 6-7 aprilie.

Pentru a treia oară în mai puțin de două săptămâni, victima Asesoftului s-a numit CSS Giurgiu. Legiunea americană a oaspeților, condusă și în această partidă de tandemul Petty-Burrell, nu a rupt gura târgului, aruncările de la distanță ale giurgiuvenilor fiind contracarate printr-un joc pe cât de simplu, pe atât de inteligent, de elevii lui Arnautovic.

De altfel, „alb-albaștrii” nu au căzut decât rareori în „capcana” – devenită, deja, marcă înregistrată – a adversarilor, diferența crescând, gradual, în primele trei perioade ale jocului.
Relaxarea și-a făcut apariția în evoluția amfitrionilor în ultimele zece minute, când vizitatorii au reușit chiar să egaleze, pentru ca, mai apoi, să preia conducerea, scor 73-76, după o reușită din downtown semnată de Melvin. În cele din urmă, ploieștenii au avut ultimul cuvânt, Vlahovic și Tica aducând o victorie cu mult mai clară decât o arată scorul final.

Cu 18 puncte, căpitanul Cătălin Burlacu a fost cel mai bun marcator al Asesoftului, asta în vreme ce Levente Szijarto a confirmat prestațiile foarte bune din finalul anului trecut, depășind, pentru a treia oară consecutiv, „cota” 10. În penultimul act al Cupei, băieții lui Arnautovic vor întâlni câștigătoarea dublei manșe dintre CSM Oradea și U Mobitelco.

www.csuasesoft.ro

O galerie foto de la acest meci puteti viziona pe pagina noastra de FACEBOOK.