Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12:15), pe DN1 Bucureşti – Braşov traficul rutier este intens în ambele sensuri de mers. La Comarnic şi pe raza staţiunilor montane prahovene au început să se formeze coloane de autovehicule. La Predeal sunt momente în care se circulă în coloană pe sensul de mers Braşov – Ploieşti, din cauza autoturismelor care acordă prioritate înainte de a intra pe drumul de acces către pârtia Clăbucet. Le recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor care fluidizează circulaţia.
Preconizăm că cele mai mari probleme în ceea ce priveşte fluenţa circulaţiei vor apărea duminică, mai ales pe sensul de mers către Bucureşti. De obicei, în zilele aglomerate de la sfârşit de săptămână sau vacanţă, pe Valea Prahovei încep să se formeze coloane de autovehicule după ora 11:30. Aşadar, le recomandăm conducătorilor auto să porneasă la drum mai devreme sau să aibă în vedere şi alte rute, astfel:
-din Sinaia către Bucureşti: DN71 Sinaia – Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti;
-din municipiul Braşov către Bucureşti: DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, A3 Ploieşti – Bucureşti sau DN73 Braşov – Bran – Piteşti – A1 Piteşti – Bucureşti.