Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia autovehiculelor se desfăşura normal pe autostrăzi şi principalel drumurile naţionale. Deşi carosabilul este umed sau acoperit cu un strat subţire de zapadă pe artere rutiere din mai multe zone ale ţării (Oltenia, Banat, Crişana şi Maramureş, Transilvania), nu sunt semnalate evenimente care să îngreuneze sau să blocheze traficul rutier.
Sfătuim conducătorii auto ca înaintea plecării în călătorie să se intereseze cu privire la starea traseului ales, accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, la adresa: https://www.cnadnr.ro, secţiunea Situaţia drumurilor naţionale, sau să apeleze numerele de telefon 021.9360 ori 021.264.33.33.
De asemenea, este iportant ca înaintea pornirii la drum conducătorii auto să se documenteze despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată, consultând site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (https://www.meteoromania.ro).
În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să aibă centura de siguranţă cuplată şi să îi determine pe toţi ocupanţii autovehiculului să procedeze în acelaşi fel, să păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare, mai ales atunci când carosabilul este umed şi alunecos.